19.8 -20.8: Chania Iron Challenge 2017

Η σχολη Chania surf club, διοργανώνει τον 4o διεθνή αγώνα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) 4th «Chania Iron Challenge» 2017

Σκοπός του Chania Surf Club είναι η υγιής μετάδοση του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP) ολοένα και σε περισσότερο κόσμο, αλλά και ο σωστός προσανατολισμός των αθλητών που ασχολούνται ηδη με αυτό.

Στόχος του Chania Iron Challenge είναι να θεσπίσει στον ελλαδικό χώρο ένα αγώνα SUP παγκόσμιου επιπέδου όπου οι αθλητές θα δοκιμάζουν τις ικανότητες τους σε μεγάλους και ταυτόχρονα δύσκολους και τεχνικους στίβους απέναντι σε αθλητές διεθνούς κύρους .

1. Δικαίωμα συμμετοχής
– Δικαίωμα συμμετοχής στο «Chania Iron Challenge» 2017 έχουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
– Παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών πρέπει να έχουν ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.

2. Κατηγορίες Αθλητών

ELITE RACE:
* Men
* Women
– Για να βραβευτεί μια κατηγορία πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 3 συμετέχοντες σε αυτήν.
– Στην κατηγορία Iron περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη με μήκος μικρότερο η ίσο του 14 (Αθλητές με σκάφη μήκους μεγαλύτερο από 14’0’’ μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα, θα είναι όμως εκτός συναγωνισμού)
– Η επιλογή του σκάφους θα γινει το Σάββατο και θα ειναι ίδια υποχρεωτικά και στα δυο σκέλη.

ALL AROUND:
* Αντρών
* Γυναικών
* Junior
– Στις κατηγορίες All around, περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-wave ανεξαρτήτως μήκους και αναβάτες κατατάσσονται σε υποκατηγορία ανάλογα του φύλου και ηλικίας.
– Στις κατηγορίες All around περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη με μήκος μικρότερο του 12’6’’
– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι πλην αυτών που έχουν εστω και μια συμμετοχή σε αγωνιστικη (12,6 / 14 ) κατηγορια σε οποιοδηποτε αγωνα στο παρελθον.
– Για τον σωστο ανταγωνισμο ολοι οι αθλητές που εχουν συμμετασχει σε αγωνιστικη κατηγορια στο παρελθον αυτοματα θα πρεπει να αγωνιστουν στην elite race.

JUNIOR:
– Στις κατηγορίες junior εντάσσονται όλα τα παιδιά μέχρι και 16 ετών ανεξαρτήτως μήκους σκάφους.(Αθλητές με σκάφη μήκους μεγαλύτερο από 12,6’’ μπορούν να συμμετέχουν στον αγωνα, θα είναι όμως εκτός συναγωνισμού.)
– Αθλητής που επιθυμεί, δύναται να δηλώσει συμμετοχή σε δυσκολότερη κατηγορία από αυτή που ανήκει. Π.χ. οι junior στους άνδρες, οι κορασίδες στις γυναίκες, και οι All around στην race.
– Κάθε αθλητης εχει δικαιωμα συμετοχης σε μια μονο κατηγορια αυστηρα!
– Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας με σκοπό τη διασκέδαση και τη διάδοση του αθλήματος.
– Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανήκουν σύμφωνα με τον τύπο τους και το μήκος τους.

3. Δηλώσεις Συμμετοχής
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο «Chania Iron Chalenge» 2017 , πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:
– Δήλωση συμμετοχής (On-line με αποστολή email η inbox)
– Ιατρική βεβαίωση ή Αθλητικό Δελτίο εν ισχύ.
– Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής.
Τα παραπάνω πρέπει να παραδοθούν ή να αποσταλούν στα spot μας: Καραολη & Δημητριου 10 Παλιο λιμανι.
https://www.facebook.com/ChaniaSurfClub
chaniasurfclub@gmail.com

4. Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανα κατηγορία είναι ως παρακάτω:
– All around: 20€
– Elite race: 30€
– Junior : 10€
τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν στην γραμματεία την πρώτη ημέρα του αγωνα, δηλαδή το Σάββατο 19/8/2017.

Με τη δήλωσή του ο κάθε διαγωνιζόμενος παραλαμβάνει το μπλουζάκι του αγώνα, με τον αριθμό του, το οποίο θα τον συνοδεύει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αν ο αγωνιζόμενος χάσει η καταστρέψει το μπλουζάκι συμμετοχής υποχρεούται να προμηθευτεί καινούριο αν ζητηθεί απο την γραμματεία με κόστος 15€.

Την ημέρα του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιαστούν στην επιτροπή και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.

5. Δοκιμασίες – Εκδηλώσεις
– Το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας επηρεάζεται άμεσα από τον άνεμο και την κατάσταση της θάλασσας. Για το λόγο αυτό οι δοκιμασίες στις οποίες θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες, δεν μπορούν να ανακοινωθούν από τώρα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα αποφασιστούν από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
– Οι δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν να αγωνιστούν οι συμμετέχοντες θα στηρίζονται στις βασικές αρχές του beach race , long distance race , downwind race και Technical race.

6. Γενικοί Όροι Συμμετοχής – Κανόνες
– Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει παρουσιαστείτε στην επιτροπή, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας. Προσοχή! Αν παραλείψετε να το κάνετε δεν θα μετρήσει ο τερματισμός σας γιατί δεν θα είστε εγγεγραμμένοι στη λίστα εκκίνησης.
– Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στην συγκέντρωση αναβατών “Paddler’s Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση αναβατών είναι υποχρεωτική.
– Ο χώρος και ο χρόνος συνάντησης “Paddler’s meeting”, θα είναι στon υπεθριο χωρο της καντινας Ιπποκαμπος στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.
– Οι αναβάτες που δεν θα παρουσιαστούν στην επιτροπή την ημέρα του αγώνα και δεν θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση αναβατών, αποκλείονται αυτομάτως από τον αγώνα.
– Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να φορούν το event lycra καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν κατά την διάρκεια αυτών, για την ασφάλειά τους, αλλά και για να είναι αναγνωρίσιμοι από τους κριτές.
– Η χρήση σωσιβίου είναι υποχρεωτική για άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών.
– Ενστάσεις δεν θα υφίστανται, γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή χωρις βαθμολογικο ενδιαφερον και δεν υπάρχουν λόγοι ενστάσεων.
– Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της επιτροπής και οι συνεργάτες του που θα εποπτεύουν τον αγώνα, θα αποφασίζει αν χρειαστεί την απαγόρευση συμμετοχής αθλητή που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.
– Σε περίπτωση εσκεμμένης σύγκρουσης από αθλητή, ή χτυπήματος με το κουπί με σκοπό την παρεμπόδιση ή την πτώση άλλου συμμετέχοντα κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, αυτός θα τιμωρείται με αποβολή και δεν θα του επιτρέπεται η συμμετοχή στις περαιτέρω δοκιμασίες. Εξαίρεση αποτελούν τα σημεία εκκίνησης, στροφής και τερματισμού, στα οποία οι συμμετέχοντες συνωστίζονται και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση και πτώση. Σε κάθε περίπτωση το μέλος της επιτροπής που εποπτεύει τα συγκεκριμένα σημεία ενημερώνει τον υπεύθυνο, ο οποίος κάνει προφορική παρατήρηση, ενώ σε περίπτωση επανάληψης τον αποβάλλει.
– Οι αθλητές πρέπει να φροντίζουν να φέρνουν και να φορούν το μπλουζάκι που θα τους δωθεί με τη δήλωση συμμετοχής τους. Σε περίπτωση που το ξεχάσουν, και ζητηθεί από την επιτροπή να τους δοθεί νέο, το κόστος θα είναι 15 €.

7. Ranking List
Elite:
– Στην κατηγορία Elite και θα συμψηφιστεί το αποτελεσμα του technical race και του long distance για το αποτελεσμα με Aθρισμα Χρονου. Ο συνολικα χαμιλοτερος χρονος ειναι ο νικητης
– Οι γυναίκες και οι άντρες θα έχουν κοινή εκκίνηση αλλα θα βαθμολογηθούν ξεχωριστά.

All around:
– Στην ανοιχτή κατηγορία θα διεξαχθούν 5 σκέλη προκριματικών αγώνων την ημέρα του Σαββάτου. Οι 5 πρώτοι απο κάθε σκέλος θα προκριθούν στον τελικό της Κυριακής.
– Η επιλογή των αγωνιζόμενων στα σκέλη θα είναι τυχαία όπως και η επιλογή σανίδας στους μη έχοντες.

Junior:
Η κατηγορία junior είναι knock out και θα ισχύσει η σειρά τερματισμού.

8. Ασφάλεια
Προκειμένου να διεκπεραιωθεί με επιτυχία αλλά και με απόλυτη ασφάλεια η διοργάνωση, θα παραπλέουν κατά την διάρκεια των αγώνων συνωδευτικά σκάφη, με ναυαγοσώστες ενώ θα παρευρίσκονται σε ετοιμότητα στο χώρο των αγώνων ιατρός και ασθενοφόρο με ειδικευμένο προσωπικό.

9. Διαφημίσεις
Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

10. Τροποποιήσεις
– Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.
– Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το www.chaniasurfclub.gr
www.facebook.com/chaniasurfclub